Akarsu Sporları

Rize’de akarsu sporları (Kano-Rafting) meraklılarını buluşturan en ideal yer Fırtına Deresi olmakla birlikte, Taşlıdere ve İkizdere (İyidere) de diğer alternatifler olarak öne çıkmaktadır. Fırtına Deresi, Kaçkar Dağları'nın Karadenize bakan yamaçlarından çağlayan derelerin birleşmesi ile oluşmuştur, bu nedenle Rize’deki akarsular içerisinde akarsu turizmi açısından en önemlisi sayılır. Ardeşen’in yaklaşık 2 km batısından Karadenize dökülen Fırtına Deresi 57 km uzunluğundadır. Çay ve meyva bahçeleri içerisinden, halen kullanımda olan tarihi taş kemer köprülerin altından akan Fırtına, sadece heyecan ve spor için değil, Rize kültürünün kalbinden geçen bir seyahat için de bulunmaz fırsatlar sunar. Rize- Ardeşen karayolundan, güneye çıkan karayolu takip edilerek 22 km sonra Çamlıhemşin’e ulaşılır. Çamlıhemşin’in yaklaşık 1 km güneyinden parkura başlanabilir.

Yeşilin en güzel tonlarıyla bezenmiş harika bir doğa güzelliğine sahip Rize’nin Fırtına Deresi’nde akarsu sporu yapmaya gelenler, aynı zamanda yakın çevrede tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri de ziyaret ederler.

Parkurlar

Rize - Ardeşen kara yolundan, güneye çıkan karayolu takip edilerek 22. kilometrede Çamlıhemşin ilçesine ulaşılır. Çamlıhemşin'in yaklaşık 1 km. güneyinden parkura başlanabilir.

5. kilometrede iri kayalara dikkat edilmelidir. 7. km, 8. Km ve 9. kilometrede tehlike arz eden geçişler olduğu için suyun iyi incelenmesi gerekir. 12. kilometrede batı yönünde kalan yamaçtaki Duygulu Şelalesi yöreye ayrı bir güzellik katar. Parkuru, Fırtına Deresinin Karadeniz'e dökülmeden önceki uygun bir yerinde bitirmek mümkündür. Yaklaşık 23 km süren parkur boyunca derenin yatağı çok taşlık olup, suyun debisine göre 3-4-5 zorluk derecesinde yerler vardır. Aşırı yağmurlarda dikkat edilmelidir. Fırtına Deresi, bütün yıl boyunca akarsu sporu için uygundur